lot 1 ROTBAV

Teren intravilan construibil de vânzare în judetul Brasov, localitatea Rotbav

Teren intravilan construibil (loturi de casă lângă drumul național DN13) de vânzare în județul Brașov, localitatea Rotbav, stațiune turistică. Suprafața de 3.255 mp împărțit în 6 parcele fiecare, a câte 600m2 cu deschidere de 16m pentru 4 dintre ele și 32m, respectiv 34m. Terenul beneficiază de utilități cum ar fi apa și curentul.

Preț: 19.5 Euro/mp

Telefon: 0743 888 887

Teren agricol intravilan de vânzare în localitatea Rotbav, județul Brasov. Terenul este construibil, acesta fiind localizat la 600 de metri de la intrarea în Rotbav, către Sighișoara, la 500 de metri distanță de DN 13 pe strada Vasile Roaită.
Terenul este împartit în șase parcele, suprafața acestora fiind de 3.255 mp (555mp, 550mp, 550mp, 550 mp, 550 mp, 500 mp). Deschiderea este de 16 m pentru primele patru parcele și de 32 m, respectiv 34 m pentru ultimele două parcele, beneficiind și de utilități cum ar fi apă și curent.

Un alt atuu al acestui teren este prețul foarte accesibil și posibilitatea profitului. Dacă luăm în calcul studiile, prețul mediu al terenurilor s-a triplat în ultimii ani, liberalizarea pieței reprezentând un motiv solid pentru ca prețul acestor terenuri să capete un avans și mai surprinzător decât până în prezent. Încă din 2007, prețurile terenurilor au crescut cu un procent de aproximativ 70%, acest fapt fiind atestat și de studiile specialiștilor de la DTZ Echinox. De asemenea, profitabilitatea acestui teren este determinată și de faptul că din ce în ce mai mulți investitori străini, cum ar fi Rabobank și Genagricola achiziționează pământ în această zonă.
Terenul oferă nu numai ocazia dezvoltării imobiliare, ci și o dezvoltare în aria agriculturii, luând în calcul faptul că Ministerul Agriculturii oferă un sprijin nerambursabil celor care doresc să facă investiții.

Lot1

lot 1 ROTBAV

Lot2

lot 2 ROTBAV

Lot3

lot 3 ROTBAV

Lot4

lot 4 ROTBAV

Lot5

lot 5 ROTBAV

Lot6

lot 6 ROTBAV

În vederea vânzării acestui teren, există toată documentația necesară, începând cu documentația cadastrală, planuri de amplasament și delimitare, prezentând și inventarul de coordonate.
Unul dintre punctele forte ale localizării este distanța mică pe care o prezintă atât față de orașul istoric Brașov, mai exact 23.8 km și nici mai mult, nici mai putin de 93 km de singura cetate locuită din Europa de Est și anume mirobolanta cetate medievală a Sighișorii. Ambele orașe prezintă mituri și legende din timpurile stravechi ale domnitorilor și al perioadei de subjugare al acestor pământuri, legende care pot uimi până și cele mai sceptice minți.

Rotbav este un sat în Comuna Feldioara din județul Brașov, denumirea acestuia venind de la denumirea în limba germană, și anume Rothbach, în traducere liberă însemnând pârâul roșu. Această denumire este inspirată după legendele satului care spun că în prima jumatate a secolului XIII, în urma năvălirilor dese și pustiitoare, familiile de sași care erau stabilite în Rotbav și-au spălat hainele în râul care strabate satul, apele acestuia colorându-se într-un roșu de culoarea rubinului.
În acest sat se regăsește și Biserica evanghelică fortificată, aceasta fiind una din cele mai vechi construcții de acest tip din Țara Bârsei, datând încă din anii 1300, purtând o multitudine de legende și mituri cu o poveste uimitoare. De asemenea, Rotbav, fiind în tărâmul pădurilor, al priveliștii pline de verdeață și de imagini care iți pot tăia respirația, se mândrește cu o pădure imensă de stejari seculari, cu varste de peste 700 de ani, izvoare minerale și mai ales cu un complex de lacuri piscicole ce se întind pe o suprafata de 42 ha.

Rotbav-ul a fost amenințat deseori de turci, această localitate fiind incediată în anul 1438 și în 1464. În 1602, neizbutind cucerirea acesteia, Generarul Basta a ordonat incendierea Rotbav-ului, producând pagube imense din cauza construcțiilor care erau din lemn, ulterior cetatea fiind reconstruită din piatra. După ultimul mare incendiu din 1732, biserica și cetatea au fost refăcute, regăsindu-se în aceeași formă în care se văd și astăzi. Un alt artefact care se regăsește în biserica fortificată este orga originară din Pecs, adusă în 1908 și orologiul turnului adus din Leipzig în același an.

rotbav

Una dintre cele mai renumite monumente care pot fi vizitate în Țara Bârsei este Biserica Neagră din Brașov, datând încă din anul 1383. Biserica a fost cuprinsă de marele incendiu din 21 aprilie 1689, de unde și numele bisericii după ce pereții acesteia au fost înegriți din pricina acestuia. Biserica este cel mai mare edificiu de cult din sud-estul Europei, încăpând aproximativ 5000 de persoane în interiorul acesteia.

localitate rotbav

O altă locație ar fi cetatea orașului Sighișoara, o cetate cu un istoric bogat și cu o panoramă care va rămâne întipărită în minte. Această panorama este accesibilă din Turnul cu Ceas al orașului, care este, totodată, și muzeul local de istorie. Se spune că în globul din aur masiv aflat în vârful Turnului cu Ceas se află documentația orașului care datează din anii 1640. Această cetate uimește și prin scările acoperite care urcă înspre Biserica Evanghelică din vârful cetății, situată chiar lângă liceul care datează din același an cu scara acoperită și anume 1642, numărând nici mai mult, nici mai puțin de 176 de scări. Se spune ca Vlad Dracul a fost născut în Sighișoara, de unde vine și denumirea casei memoriale Vlad Dracul.
Zona este una magnifică, plină de mister și magie, o zonă care nu numai că este bogată în istorie, ci și în bogățiile naturale specifice Transilvaniei. Acest teren oferă atât posibilitatea exploatării agricole, cât și oportunitatea de a profita de dezvoltarea economică.

Localizare

Localizare Google Maps

localizare teren rotbav