Terenuriocazie.ro se ocupă cu tranzacționarea terenurilor agricole intravilane și extravilane destinate atât agriculturii prin exploatarea culturilor de cereale și a pomilor fructiferi cât și a spațiilor cu destinație turistică.

Terenuriocazie.ro a apărut de la ideea de a putea oferi prețuri palpabile în piața imobiliară. Totul a început în momentul apariției unei dorințe de a cumpăra un teren arabil, însă tot ce era disponibil în acel moment pe piață, fie în anunțurile micii publicități, fie în cele din mediul online, era prezentat la un preț accesibil însă nu aveau documentația necesară încheierii contractului de vânzare. Cele care aveau documentația erau tranzacționate la un nivel peste valoarea lor reală tocmai din acest motiv de a dispune de documentele necesare.
În acel moment, motivați fiind și de prețul în continuă ascensiune din aria imobiliară, am decis pornirea acestei afaceri.

Ce oferim?

Noi oferim terenuri intravilane și extravilane la valoarea lor reală, prezentând toate actele necesare încheierii contractului de vânzare. De asemenea, acestea se află în zone favorabile desfășurării activității agricole și turistice cum ar fi regiunea Brașovului, un ținut pitoresc înconjurat de păduri și pășuni, un meleag în care aria turistică este în continuă dezvoltare. De la an la an se înregistrează o continuă creștere a numărului de persoane care vor o escapadă de la cotidianul de zi cu zi într-o zonă care beneficiază de darurile naturii cum numai acest obiectiv turistic poate oferi. O altă regiune prielincă, însă de data aceasta pentru agricultură, este regiunea Munteniei, un tărâm în care această arie este axată pe plantații de rapiță și cereale, un sector de activitate care aduc câștiguri din ce în ce mai mari de la an la an. Începând cu anul 2013 câștigurile înregistrate de agricultorii români și până în prezent s-au dublat, înregistrând un record economic al acestui sector în anul 2015.
De altfel, toate terenurile se află în imediata vecinătate a unor orașe pline de istorie și potențial turistic cum ar fi Sighișoara sau Brașov, dar și în apropierea orașelor de mare tranzit ca București, facilitând astfel accesul către aceste spații.

Evoluția pieței terenurilor agricole

Potrivit Economica.net valoarea terenurilor agricole se află într-o continuă creștere începând cu anul 2010, nearătând niciun semn că acest fapt se va schimba prea curând. Se preconizează creșterea prețurilor cu aproximativ 15% conform statisticilor și anunțurilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Analiștii pieței imobiliare susțin că terenurile agricole din România rămân o investiție avantajoasă atât pentru cei ce urmăresc specula, cât și pentru cei care for să facă agricultură deoarece, deși față de 2007 prețurile au crescut semnificativ, terenul românesc este mult mai ieftin față de media UE, fapt ce atrage din ce în ce mai mulți investitori străini. Unul dintre acești investitori este Agrar Invest deținută de bancherul elvețian Theo Hani, care a cumpărat în 2012 601 hectare de teren agricol în județul Timiș, aducându-i un profit de aproximativ 60% după numai 2 ani. Imediat după achiziția acestui spațiu, elvețianul a dat pământul în arendă. Hani a declarat că a cumpărat terenuri agricole cu prețuri cuprinse între 600 și 2000 de euro pe hectar în anul 2015, acesta axându-se acum pe afacerile cu terenuri imobiliare.
Estimările DTZ Echinox arată că în anul 2017 valoarea terenurilor se va afla într-o continuă creștere, ajungând până în jurul sumei de 6000 de euro pe hectar.

Ce urmărim?

Terenuriocazie.ro urmărește oferirea serviciilor de calitate în piața terenurilor prin tranzacționarea unor loturi cu potențial economic la valoarea lor reală, țintind spre satisfacția și mulțumirea clienților.