Teren de vânzare în judetul Buzău, localitatea Chiojdu, zona Vălenii de Munte, 3.9 ha. Imens potențial turistic! Categoria de folosință este fâneață, însă poate fi introdus în aria intravilană. Terenul dispune de toată documentația necesară în vederea vânzării.
Pret: 13.260 Euro/ha
Telefon: 0743 888 887
Teren în localitatea Chiojdu, județul Buzău, zona Vălenii de Munte având o suprafață de 38.854 metri pătrați.
În vederea vânzării, terenul dispune de toată documentația necesară și anume: numărul cadastral, numărul de carte funciară, planul de amplasament și delimitare, având și inventarul de coordonate.
Aceast spațiu este ideal pentru cei care își doresc să investească într-o zonă verde. Datorită faptului că terenul este situat în Munții Siriu, acesta este înconjurat de pășuni și păduri, fiind perfect pentru o escapadă de la cotidian. Comuna este străbătută de șoseaua județeană DJ102L, care o leagă spre Sud-Est de Municipiul Buzău și spre Sud-Vest de Vălenii de Munte.
Localitatea Chiojdu este o zonă turistică în continuă dezvoltare, fiind un centru al târgurilor tradiționale și de artă datorită faptului că este gazda Casei cu Blazoane, o clădire unicată în lume, care începând cu anul 2015 a fost deschisă vizitării după ce a trecut în proprietatea Uniunii Arhitecților din România.
Mulțumită renumelui și al amplasării acestei localități terenul prezintă un potențial imens al exploatării turistice. Este situat pe malul Lacului Vulturilor, creând astfel o perfectă atmosferă pentru relaxare și recreere.
De asemenea, terenul prezintă un imens potențial economic datorită creșterii constante a prețurilor. Prețul terenurilor de acest gen a crescut în ultimii ani cu o valoare de peste 70%, prețul unui hectar de teren fiind de aproximativ 900 de euro în 2012. În prezent, valoarea medie este de 5500 de euro pe hectar, conform studiilor efectuate de Ziarului Financiar.
Comuna Chiojdu este una plină de istorie, fiind înființată de către fiii unui tătar așezat în această zonă în vechime. La sfârșitul secolului al XIX-lea în comună funcționau 7 mori de apă, o pivă, o cășerie, două stâne, 3 biserici și două școli. În anul 1950 comuna a fost inclusă în raionul regiunii Ploiești, urmând ca în anul 1968 să redevină parte a județului Buzău, căpătându-și alcătuirea actuală. Pe teritoriul acestei locații de vis se află casa Vasile Codescu și gospodăria Traian Drăgulin datând din secolul al XIX-lea , ambele fiind monumente de o importanță istorică și arhitecturală deosebită.