Teren de vânzare în județul Dâmbovița, localitatea Cornești, cu o suprafață totală de 4500mp. Terenul are 2 deschideri la drum, una de 44.03 metri, respectiv 34.32 metri. Terenul dispune de toate documentele necesare vânzării.
Preț: 9000 euro
Telefon: 0743 888 887
Teren arabil, extravilan de vânzare în localitatea Cornești, județul Dâmbovița. Terenul are o suprafață totală de 4500 metri pătrați, dispunând de toate documentele necesare vânzării și anume: documentația cadastrală, numărul de carte funciară, planul de amplasament și delimitare și inventarul de coordonate.
Cornești este o comună în județul Dâmbovița, aflată pe maul drept al Râului Cricovul Dulce, afluent al râului Ialomița. Comuna Cornești este traversată de șoseaua națională DN1A care leagă Bucureștiul de Ploiești prin localitatea Buftea.
Datorită amplasării geografice de care dispune comuna Cornești, prețul de x este unul accesibil datorită faptului că este situat la o distanță foarte mică de Ploiești, Târgoviște și București. Fiind chiar în centrul acestui triunghi geografic, oferă ocazia de a putea vizita apropiata localitate Slănic, aflată la numai 62.6 km de Cornești. Acest fapt nu poate fi decât un motiv ca prețul acestui teren să crească odată cu trecerea timpului aducând profituri considerabile pe viitor.
De asemenea, din pricina faptului că terenul este situat într-o zonă de câmpie, acesta poate fi dezvoltat foarte ușor în zonă imobiliară sau în teren arabil pentru cei care doresc să investească în agricultură. Conform Ziarului Financiar, agricultura a adus un profit de 18.5 miliarde de euro profit numai în 2013, un record istoric pentru țara noastră. Creșterea afacerilor din agricultură a început în anul 2013 pe fondul vremii favorabile, care a susținut productivitatea culturilor de grâu, porumb, floarea-soarelui sau rapiță în această zonă. Numai în anul 2013 fiecare hectar de teren agricol a generat o producție valorică de 1,185 de euro, crescând cu aproximativ 60% în fiecare an, prezentând un preț al rapiței de 400 de euro pe tonă în anul 2016.
Cum este menționat mai sus, localizarea comunei permite accesul ușor și rapid la cea mai mare și frumoasă salină de care dispune țara noastră, dar și de lacurile sărate din Slănic. Acest oraș era locuit in secolul a XVII-lea de moșneni, care în anul 1685 au vândut un teren lui Mihai Cantacuzino. Mihai a deschis o ocnă de sare pe Valea Verde în 1688, urmând ca în 1713 să își doneze moșia mănăstirii Colțea. În anul 1943 și până în anul 1972 a fost începută exploatarea Minei de sare Unirea, cu un număr de 15 camere, iar din 1972 aceasta a fost destinată circuitului turistic și a tratamentului medical sub supraveghere.
În Slănic mai găsim și Grota Miresei a cărei istorie spune că numele a apărut după anul 1920, când o localnică s-a sinucis aruncându-se din vârful muntelui de sare, la patru zile după ce a fost măritată cu forța de părinți cu un fecior din sat pe care nu îl iubea.
Zona în care este amplasat terenul este una plină de istorie și de posibilități economice de neratat. Terenul oferă oportunitatea dezvoltării imobiliare și agricole pentru obținerea unor profituri considerabile atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.